"For when performance matters"

QUALITY & TECHNOLOGY

Zweetbladen

Positie van het zweetblad

De zweetbladen kunnen voor  en door de ruiter door middel van twee bouten 3cm voor- en achterwaarts geroteerd worden. Afhankelijk van de verhouding tussen de lengte van het boven- en onderbeen van de ruiter en de vorm van de borstkas van het paard.

Deze maat van 3 cm is een belangrijke maat omdat het verschil tussen een en dressuur- en springzadel slechts 5 cm bedraagt.


JUMPING


 Continental (15).jpg Continental (CONT)

Dit zweetblad is ideaal voor ruiters die zelf hun grip en steun willen bepalen. Dankzij de afneembare wrongen bepaal je zelf de plaats en mate van steun. Deze wrongen zijn er in verschillende soorten en maten.
 Continental with Calf Block (15).jpg Continental Calf Block (CONT+CB)

tekst in opmaak
 JC (15).jpg Jumping Conventional (JC)

Dit is een traditioneel springzweetblad dat voorzien werd van een kleine verplaatsbare wrong onder het zachte kniekussen. Doordat het zweetblad  rijkelijk geolied en bewerkt is, past het zich zeer snel aan en dient het amper ingereden te worden.
Standaard komt dit zweetblad met korte singelstoten, maar uiteraard kunnen lange singelstoten geleverd worden.
 JF (15).jpg Fixed Block (JF)

Dit zweetblad is populair onder de showjumpers. Geeft voldoende ondersteuning aan het bovenbeen, zonder de knie te blokkeren. De kleine wrong  onderaan helpt de beenpositie te garanderen.
 JM (15).jpg Moveable Block (JM)

Dit is een close contact springzweetblad dat een verplaatsbare wrong heeft voor extra ondersteuning aan het bovenbeen. Hierdoor ervaart de ruiter meer contact met het paard, maar voelt zich toch veilig in het zadel gepositioneerd.
   

EDGE Range

 
EDGEJUMP (16).jpg Edge Show Jumper (EDGESJ)

Dit closecontact zadel heeft traditionele zweetbladen en werd voorzien van korte singelstoten.
Een echte 'eyecatcher' dankzij de mooie stiksels en lederafwerking!
EDGE JUMP MOVE (16).jpg Edge Classic Jumping (EDGECL)

Net als de Showjumper is dit een closecontact zadel met korte singelstoten, dat zich kenmerkt door een smallere, meer naar voren gerichte zit.  
De afneembare kniewrongen kunnen zelf afgesteld worden al naargelang de wensen van de ruiter.
EDGE DRESSAGE (16).jpg Edge Dressuur (EDGED)

Dit dressuurzadel kenmerkt zich door de diepe zit en de uitgesproken dikke hoge kniewrongen.
 EDGE SHOWING (15).jpg Edge Showing (EDGESH)

Dit is een zadel dat veel gebruikt wordt voor shows of keuringen, zoals bijvoorbeeld in de Western sport, de "hunter under the saddle" classes, of rubrieken voor bestgaande rijpaarden en -ponies (welsh ponies).
   
   

DRESSUUR

 
 DESF (16).jpg Designer - On Fire

Dit zweetblad kan de wrong hebben van de Giant, Giant High, Standard or Zero.
Geïnspireerd op de designer handtassen geeft dit zweetblad een extra “WOW-factor” aan uw zadel, zonder in te boete op functionaliteit.
 DRC (16).jpg Conventional (DRC)

Dit zweetblad ziet er traditioneel uit dankzij een zichtbare wrong die geborgen  ligt onder een zachte  knieflap.  Ideaal voor ruiters die een stevige beenligging wensen op hun grootbewegende paard.
DRF (16).jpg Standard Fixed Block (DRF)

Een standaard recht dressuurzweetblad met een gewone ondersteuning als wrong.
DRFG (16).jpg Giant Block (DRFG)

Het meest gebruikte dressuurzweetblad. De wrong geeft extra ondersteuning aan het dijbeen. De wrong is vooral bovenaan het zweetblad aanwezig, waardoor het ook geschikt is voor ruiters met minder lange bovenbenen.
DRFGH (17).jpg Giant High Block (DRFGH)

Een dressuurzweetblad voor ruiters met lange tot zeer lange benen.De wrong is nog hoger en prominenter uitgesneden dan de Giant Block. De idee daarachter is om het bovenbeen  de ondersteuning te bieden waar nodig, maar niet de knie van de ruiter  vast te zetten. Zeker een aanrader bij grootbewegende paarden, waarbij het de boodschap is om centraal, in balans en diep in je zadel alle bewegingen te kunnen volgen en uit te zitten. Hierbij speelt de positie van je zit, maar eveneens die van je been, een cruciale rol.
DRFSS (16).jpg Seriously Straight (DRFSS)

Dit zweetblad is ideaal voor ruiters die rijden met een lang afhangend been vanuit de heup. De wrong zelf is gelijkaardig als deze van de Giant High, maar werd met 4cm achteruit geplaatst, evenals de achterzijde van het zweetblad dat meer naar achteren ligt.
DRFT (16).jpg Thigh Block (DRFT)

Dit zweetblad is uitermate geschikt voor de ruiter die geen knieondersteuning wenst, maar wel graag iets van ondersteuning heeft bij het bovenbeen. Eveneens geschikt voor ruiters met een heel lang bovenbeen.
DRM (16).jpg Movable block (DRM)

Dit dressuurzweetblad is ideaal voor de ruiter die het vlakke dressuurwerk afwisselt  met een sprong of stevige buitenrit. De ruiter kan zelf de wrong aanbrengen en heeft hierbij keuze uit 7 verschillende wrongen, elk met hun eigen specificaties qua discipline en ondersteuning.
Zero1.jpg Zero (DZERO)

Deze block is beschikbaar voor alle typen zweetbladen en zijn dus het meest geschikt voor ruiters die absoluut geen ondersteuning wensen.

 equitana.jpg

EQUITANA *NIEUW*NIEUW*NIEUW*NIEUW

Aanpasbare, maar toch maar toch vaste dressuurblok.
De hoek van deze van deze steun kan eenvoudig aangepast worden. Op deze manier wordt het mogelijk om elke ruiter de perfecte positie aan het been te geven. Ideaal voor een paard dat door meerdere ruiters met hetzelfde zadel wordt gereden. 
   

VEELZIJDIGHEID

 
GPF (16).jpg GP Fixed Block (GPF)

Dit zweetblad richt zich meer naar het springen. Meer kniesteun en het blad werd vooraan reeds uitgesneden als een springzweetblad.  De achterkant werd echter wel nog recht uitgesneden als de dressuurversie, maar wel 5 cm korter.
De ideale keuze voor “hunters” of eventing ruiters die niet van zweetblad willen wisselen.
GPM (15).jpg GP Moveable Block (GPM)

Dit is echt het meest veelzijdige zweetblad! Dankzij de afneembare wrongen kan je zelf beslissen of je nu een dressuurhouding of springzit wil aannemen. Net als bij de GP Fixed block is dit zweetblad vooraan uitgesneden als een springblad , maar achteraan recht als een dressuurmodel en 5 cm korter. Eveneens een aanrader voor eventing ruiters of voor het werken met jonge paarden.
 HUNTER (15).jpg HUNTER

Traditioneel hunting zweetblad dat voorzien werd van een kleine verstelbare wrong onder een zacht onderlegd kniekussen. Beschikbaar in glad, ruwer of  zacht geolied bewerkt leder. Standaard komt dit zweetblad met korte singelstoten, maar uiteraard kunnen lange singelstoten geleverd worden.
 VSDF (15).jpg VSD Fixed Block (VSDF)

Dit zweetblad neigt naar het dressuurblad standard fixed block, maar werd meer naar voren uitgesneden en is 5 cm korter.  De kniewrong geeft voldoende steun voor zowel het dressuur- als springwerk.  Ideaal voor mensen met een korter bovenbeen of voor paarden met een minder uitgesproken schouder.
 VSDM (15).jpg VSD Moveable Block (VSDM)

een zweetblad dat zich uitstekend leent voor zowel dressuur als springen.
Hoewel de nadruk nog steeds meer ligt op dressuur, is het blad  voldoende voorwaarts om sprongen te trotseren. Ideaal voor ruiters  met kortere bovenbenen, die niet de steun nodig hebben van de GP fixed block.
Dit zweetblad kan ook uitermate geschikt zijn voor bijvoorbeeld showing/hunter classes. Dit kan heel eenvoudig door de afneembare wrongen weg te laten en het zweetblad verder naar achteren te positioneren.
   

EVENTING

 
 XCT (15).jpg Cross Country Fixed “Tapner” Block (XCT)

Dit zweetblad is uitstekend voor de eventers of showjumpers met lange benen, die graag heel kort zitten. Het zweetblad is nog meer naar voren gepositioneerd en voorzien van een kleine wrong om het dijbeen te ondersteunen.
 XCW (15).jpg Cross Country Fixed Wedge Block (XCW)

Dit zweetblad is uitstekend voor de eventers of showjumpers met lange benen, die graag heel kort zitten. Het zweetblad is nog meer naar voren gepositioneerd en voorzien van een kleine wrong om het dijbeen te ondersteunen.
Google+
Warning: file_put_contents(/home/cubezadel/domains/wowzadels.be/public_html/files/cache/pages/c/3/3/c3394256430d3e41074adf86ff845821012f6bfc9f6d9530265583f5a580f753.cache): failed to open stream: No such file or directory in /home/cubezadel/domains/wowzadels.be/public_html/updates/concrete5.6.3.5_remote_updater/concrete/core/libraries/page_cache/types/file.php on line 62